TOPVARKEN
DE LANDELIJKE HOEVE
BLACK ANGUS USA
Previous slide
Next slide

Baaij Meat

In onze slagerij vinden wij kwaliteit en herkomst erg belangrijk. Wij willen exact weten waar ons vlees vandaan komt zodat wij u een prachtige ribeye, varkenshaas of kipfilet kunnen aanbieden. Onze chef-slager Johan Baaij vertelt u graag meer over ons bijzondere vlees. Vraag er gerust naar..

de Landelijke Hoeve

OPTIMALE LEEFOMSTANDIGHEDEN

De runderen van de Landelijke Hoeve grazen de grootste tijd van het jaar buiten in de groene weiden. Als het ’s winters echt koud wordt, komen ze lekker naar binnen in de stal. Daar staan ze lekker op het stro. Aan ruimte en goede verzorging geen gebrek, dat is dagelijkse kost. De runderen worden gehouden op kleinschalige veehouderijen gerund door vakkundige boeren. De boeren hebben in de loop der jaren een enorme reputatie opgebouwd als het gaat om de kwaliteit van hun vlees. Door de optimale leefomstandigheden groeien de runderen zonder onrust en stress op. Het vlees is afkomstig van het befaamde Belgisch witblauw ras. Naast vers gras en hooi krijgen de dieren uitgebalanceerde bijvoeding, bestaande uit maïs en tarwe. Dit ziet en proeft u direct terug.

Alleen de allerbeste runderen komen in aanmerking voor de Landelijke Hoeve. De keuze valt uitsluitend op vrouwelijke runderen. Wekelijks wordt er geselecteerd op de kwaliteit van het vlees. Vrouwelijke runderen staan garant voor prachtig, mals en overheerlijk vlees van de hoogste en constante kwaliteit.

BLACK ANGUS USA

UITZONDERLIJKE KWALITEIT

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Black Angusras (100%) is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. De runderen krijgen minimaal 100 dagen graan gevoerd, waardoor het vlees mooi gemarmerd is. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Voor de echte liefhebber van het USA Beef hebben wij een mooi assortiment op voorraad.

black-angus-usa-logo
TOPVARKEN

ALTIJD VROUWELIJK, DUS ZUIVER VAN SMAAK

Versheid is één van de belangrijkste aspecten van vlees. Het TOPvarken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het TOPvarken ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak.

Ook de herkomst speelt een belangrijke rol als het aankomt op het huidige vleesaanbod. Hoe groeit het varken op? Het TOPvarken voldoet qua huisvesting en transport aan de strenge Europese wetgeving. De varkens krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hebben een natuurlijk dagen nachtritme. Varkens zijn hele sociale dieren, die het liefst met hun soortgenoten vertoeven. Wel zo fijn dat het TOPvarken in groepen gehuisvest is. Ook de biggetjes blijven bij elkaar, ze krijgen de ruimte om lekker te spelen en op te groeien.

Er worden hoge eisen gesteld aan de voeding die de TOPvarkens krijgen. Water is uiteraard altijd beschikbaar voor de dieren. Het water dat het TOPvarken drinkt wordt ook nog eens gecontroleerd op zuiverheid. De kans op ziekten neemt daardoor enorm af. Het voer mag alleen afkomstig zijn van leveranciers met een GMP+ erkenning. Alles rondom het TOPvarken wordt streng gecontroleerd. Vlees met een goede vleesvetverhouding, voor een optimale smaakbeleving.

De boerderijen waar de TOPvarkens geboren en getogen zijn, moeten voldoen aan strenge eisen. Niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld speciaal opgestelde regelementen waarbij er eisen gesteld worden aan de ammoniak- uitstoot, en groene stroom.

LOGO-DEF
kip van Wellfoort farms

De lekkerste kip

Met kip van Wellfoort farms op uw bord wordt ’t watertanden. Of u nu geniet van een hartig tussendoortje, een barbecue met vrienden of een uitgebreid diner, met de Wellfoort kip proeft u de lekkerste kip. U ziet het mooie vlees, licht van kleur, fijn van structuur. U proeft de echte kip, En u weet dat het gezond en verantwoord is wat u proeft. Ontdek het verhaal achter deze kip! Bij dit concept zijn alle ketenpartners nauw betrokken, van broederij, mesterij tot detaillist om zo Bewust Beter kippenvlees op tafel te krijgen. Dat niet alleen goed van smaak en minder mileubelastend maar ook betaalbaar is. Bij een bewustere keuze mag de prijs geen belemmering vormen.

Wellfoort-logo-embleem@4x-1536x1029

Leefomstandigheden

De kippen van Wellfoort krijgen voldoende ruimte in de stal. De pluimveehouders gaan zorgvuldig om met de medische verzorging van de dieren. Precies zoals we dat allemaal graag zien: goede leefomstandigheden en geen antibiotica. En, heel belangrijk, de dieren krijgen het optimale voer (met veel natuurlijke ingrediënten, zoals granen) en schoon water. Daardoor maken de kippen een gezonde en natuurlijke groei door.

Gezond

Een gezonde kip met veel vlees is nog niet zomaar een Wellfoort kip. Eerst vindt de verwerking van de kippen plaats in de slachterij. En ook daar krijgen deze kippen een speciale behandeling. Door de uitgekiende wijze van pluimveeverwerking, gaan diervriendelijkheid en maximale kwaliteit hand in hand. Gedurende het gehele verwerkingsproces wordt de kip bijvoorbeeld droog gekoeld. Dat is goed voor de hygiëne, de houdbaarheid van het vlees én de smaak.

Bereiding

Na de zorgvuldige verwerking is de kip klaar voor uw keuken. Nu is het aan u om de kwaliteit van Wellfoort te behouden en een delicatesse te serveren. Daarbij geldt één belangrijke stelregel. U kunt de kip het beste langzaam en bij een relatief lage temperatuur garen. Het vlees behoudt dan het vocht (en daarmee alle smaakeigenschappen) en blijft lekker zacht van structuur.

Ik vertel u graag meer over ons bijzondere vlees. Vraag er gerust naar..

Johan Baaij