Baaij Fresh wit 300

Varkensfricandeau braden

Varkensfricandeau is een uiterst mager stukje varkensvlees. Varkensfricandeau wordt gesneden van de bovenbil (foto) dikke lende of spierstuk. Een mooi stuk varkensfricandeau is het lekkerste als het net niet helemaal gaar is, anders wordt het snel droog. Een kern van 64 graden is dan goed genoeg. 68 graden is helemaal gaar.

Varkensfricandeau aanbraden in de pan

Varkensfricandeau kun je in de pan of in de oven bereiden. Het lekkerste is om de Varkensfricandeau eerst aan te braden in pan zodat deze een mooie bruine buitenkant krijgt. Daarna in een overvaste pan of ovenschaal met boter.

Varkensfricandeau regelmatig bedruipen

Bedruip en keer de varkensfricandeau regelmatig tijdens de bereiding. Leg in de ovenschaal ook wat wortels, uien en knoflook, dit komt de smaak en geur ten goede. Je kunt de oven ook iets lager zetten en de varkensfricandeau langzaam laten garen op ca. 120 graden of zelfs nog lager. (slow coocking). Hierdoor krijg je een nog malser stukje vlees.

Wist je dat varkensfricandeau net zo mager is als rosbief?

Varkensfricandeau, braden ± 45-50 minuten


Voedingswaarde Varkensfricandeau

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 119 kcal. 
  • Eiwit: 22.8 gram 
  • Vet: 3.1 gram 
  • IJzer: 0.3 milligram

Varkensfricandeau

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
17 June
08:00 - 18:30
dinsdag
18 June
08:00 - 18:30
woensdag
19 June
08:00 - 18:30
donderdag
20 June
08:00 - 18:30
vrijdag
21 June
08:00 - 18:30
zaterdag
22 June
08:00 - 18:00
zondag
23 June
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl