Baaij Fresh wit 300

Hamlappen braden

Hamlappen komen van de achterham (spierstuk, dikke lende) en zijn de meest malse varkenslappen. Je kunt ze gebruiken als gebraden hamlapjes voor bij de maaltijd, maar ook als satévlees of poulet.

Hamlappen kun je het beste braden in ruim boter en de deksel schuin op de pan. Zet het vuur iets lager als ze zijn aangebraden en voeg eventueel extra boter toe. Wil je dat ze echt uit elkaar vallen dan kun je iets water toevoegen en ze wat langer laten staan, maar varkenslapjes zijn daar beter voor geschikt.

Hamlapjes voor saté

Onderstaande hamslapjes komen van de dikke lende en zijn beter te gebruiken voor saté als lapjes van het spierstuk.

Aanbevolen kruiden voor Hamlap: zout, peper, paprikapoeder.

Hamlap, braden ± 10-15 minuten


Voedingswaarde Hamlap

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 121 kcal. 
  • Eiwit: 22.1 gram 
  • Vet: 3.6 gram 
  • IJzer: 0.8 milligram

Hamlapjes

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
17 June
08:00 - 18:30
dinsdag
18 June
08:00 - 18:30
woensdag
19 June
08:00 - 18:30
donderdag
20 June
08:00 - 18:30
vrijdag
21 June
08:00 - 18:30
zaterdag
22 June
08:00 - 18:00
zondag
23 June
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl