Baaij Fresh wit 300

Riblap braden

Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld azijn of wijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller zacht. Smaakidee: rode wijn, azijn, laurier, ui, tomaat.

4 soorten riblappen

Riblappen zijn er in verschillende soorten, hals, onderrib, dikke rib en fijne rib. Dit is ook de volgorde in fijnheid van de structuur. Zo is de hals echt suddervlees en zit de fijne rib (op de foto) tegen de entrecote aan en kun je deze zelfs om-en-om bakken. (hier wordt ook de ribeye van gesneden)

Tip: Bij veel slagers zie je tegenwoordig onderstaande riblappen in de toonbank liggen, probeer ze eens te bakken als een rib-eye. Veel goedkoper en bijna net zo lekker..

Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 171 kcal. 
  • Eiwit: 20.8 gram 
  • Vet: 9.7 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Runderriblap

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
16 September
08:00 - 18:30
dinsdag
17 September
08:00 - 18:30
woensdag
18 September
08:00 - 18:30
donderdag
19 September
08:00 - 18:30
vrijdag
20 September
08:00 - 18:30
zaterdag
21 September
08:00 - 18:00
zondag
22 September
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl