Baaij Fresh wit 300

Rosbief braden

Rosbief is altijd een groot stuk vlees met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd het vlees altijd in dunne plakken. Smaakidee: peper, mosterd, Provençaalse kruiden.

Waar wordt rosbief van gesneden?

Rosbief kan van veel delen van het rund gesneden worden zoals: dikke lende, bloemstuk, muis, spierstuk, staartstuk, maar zelfs van een gedeelte van de entrecote (dunne lende).

Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 122 kcal. 
  • Eiwit: 22.9 gram 
  • Vet: 3.4 gram 
  • IJzer: 2.1 milligram

Rosbief

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
25 March
08:00 - 19:00
dinsdag
26 March
08:00 - 19:00
woensdag
27 March
08:00 - 19:00
donderdag
28 March
08:00 - 19:00
vrijdag
29 March
08:00 - 19:00
zaterdag
30 March
08:00 - 18:00
zondag
31 March
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl