Baaij Fresh wit 300

Ossenhaas braden

Ossenhaas is het malste, duurste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt gesneden van de ossenhaas. Een biefstuk van 150 gram wordt ook wel tournedos genoemd, een haasbiefstuk van 250 gram noemen we een chateaubriand. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de twee en vijf kilo.

Braadadvies ossenhaas

Rondom bruinbakken. U kunt de ossenhaas het beste rondom in de pan aanzetten en daarna in de oven afgrillen tot een kern van ca. 45 graden (rood/rosé). Gebruik bij een groot stuk vlees altijd een kernthermometer. U kunt deze bij de meeste ambachtelijke slagers kopen.

Kruiden

  • Zout
  • Peper

Smaaksuggesties

  • Verse knoflook

Weetjes

  • Ossenhaas is het malste stuk rundvlees omdat deze spier wordt gebruikt bij het opstaan van de koe. Het is dus de minst gebruikte spier en daarom zo mals.
Voedingswaarde per 100 gram
  • Energie: 116 kcal. 
  • Eiwit: 23.7 gram 
  • Vet: 2.3 gram 
  • IJzer: 2 milligram

Ossenhaas

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
16 September
08:00 - 18:30
dinsdag
17 September
08:00 - 18:30
woensdag
18 September
08:00 - 18:30
donderdag
19 September
08:00 - 18:30
vrijdag
20 September
08:00 - 18:30
zaterdag
21 September
08:00 - 18:00
zondag
22 September
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl