Baaij Fresh wit 300

Kogelbiefstuk bakken

Haal de kogelbiefstukjes altijd een uur van te voren uit de koelkast, zo kan de kern alvast op kamertemperatuur komen. Schroei de kogelbiefstuk snel dicht en houdt het vlees in beweging tijdens het bakken. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Vaak ook van de zijlende (deze zijn nog lekkerder)

Zout voor of na het bakken van de kogelbiefstuk?

Meestal wordt aangeraden om zout pas na het bakken op de kogelbiefstuk te strooien. Nadeel hiervan is dat het zout niet kan intrekken in je vlees. Hierdoor krijg je een erg zoute buitenkant. Voor een betere smaak kun je zout dus het beste voor het bakken op de biefstuk strooien. Zout onttrekt vocht, dat is zeker waar, maar dan moet het daarvoor wel de kans krijgen.

Bestrooi het zout dus ca. 1 minuut voor het bakken en daarna de peper. Doe je eerst peper dan zul je zien dan het zout op de peper blijft liggen en weinig kans krijgt in te trekken. Echt vochtverlies door het zout krijg je pas als je het ruim van te voren op het vlees strooit. Dat is dus niet aan te raden.

Goed verhitten

De perfecte kogelbiefstuk bak je vooral door de pan goed te verhitten. Het beste is om een pan met een dikke bodem te nemen. Verhit 3/4 van de boter in de pan op hoog vuur. Als het schuim weg is, is de boter goed op temperatuur. Leg de biefstuk vervolgens in de pan en voeg hierna de rest van de boter toe.

Bakken ± 3-5 min. (Bij normale dikte)


Kruiden
  • Zout
  • Peper
Smaaksuggesties
  • Kogelbiefstuk heeft van zichzelf smaak genoeg.
Voedingswaarde per 100 gram
  • Energie: 109 kcal.
  • Eiwit: 23.8 gram
  • Vet: 1.5 gram
  • IJzer: 2 milligram

Kogelbiefstuk

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
25 March
08:00 - 19:00
dinsdag
26 March
08:00 - 19:00
woensdag
27 March
08:00 - 19:00
donderdag
28 March
08:00 - 19:00
vrijdag
29 March
08:00 - 19:00
zaterdag
30 March
08:00 - 18:00
zondag
31 March
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl