Baaij Fresh wit 300

Klapstuk bereiden

Klapstuk wordt meestal gegeten met hutspot. Het vlees wordt gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes.

Hutspot met klapstuk, traditie met Leidens ontzet

In de nacht van 2 op 3 oktober 1574 werden de Spaanse troepen gedwongen hun beleg van de stad Leiden te staken. De Prins van Oranje had de dijken van Holland door gestoken, en de naderende Geuzenvloot dwongen de Spanjaarden hiertoe. De overlevering wil dat de terugtrekking zo overhaast ging, dat er in het verlaten kamp nog klaargemaakte maaltijden gevonden werden. Deze werden door de uitgehongerde Leidse bevolking gretig soldaat gemaakt. De gevonden maaltijden bestonden uit fijngestampte wortelen, uien en pastinaken: hutspot. In de loop der jaren is de pastinaak vervangen door de welbekende aardappel, die in 1574 nog maar kort geïntroduceerd en grotendeels onbekend was in Europa.


Voedingswaarde

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 166 kcal. 
  • Eiwit: 20.4 gram 
  • Vet: 9.4 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Klapstuk

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
17 June
08:00 - 18:30
dinsdag
18 June
08:00 - 18:30
woensdag
19 June
08:00 - 18:30
donderdag
20 June
08:00 - 18:30
vrijdag
21 June
08:00 - 18:30
zaterdag
22 June
08:00 - 18:00
zondag
23 June
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl