Baaij Fresh wit 300

Lamsbout bereiden

Lamsbout is het achterste gedeelte van het lam. Het bevat alle lekkere delen in één stuk vlees. Bij rundvlees zou dat biefstuk, rosbief, en baklappen zijn. Omdat lamsvlees een stuk kleiner is heb je dus al deze lekkernijen in één stuk vlees. Het lekkerste is om het been in de bout te laten zitten tijdens de bereiding.

Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip de bout dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkom je uitdroging van het vlees.

Smaakidee voor Lamsbout: zout, peper, tijm, marjolein, oregano, salie, knoflook.

Lamsbout kopen

Voor echt lekker lamsvlees kunt u het beste bij de slager terecht. Hij weet precies wat voor lamsvlees er in het jaargetijde het lekkerste is. Als lamsvlees te oud is (leeftijd) wordt de smaak te sterk en is het niet meer lekker.

Lamsbout, in de oven: kern 60 tot 65 graden


Voedingswaarde Lamsbout

Per 100 g onbereid: 

  • Energie: 174 kcal. 
  • Eiwit: 19.2 gram 
  • Vet: 10.8 gram 
  • IJzer: 1.4 milligram

Lamsbout met been

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
17 June
08:00 - 18:30
dinsdag
18 June
08:00 - 18:30
woensdag
19 June
08:00 - 18:30
donderdag
20 June
08:00 - 18:30
vrijdag
21 June
08:00 - 18:30
zaterdag
22 June
08:00 - 18:00
zondag
23 June
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl