Baaij Fresh wit 300

Kalfsrollade braden

Kalfsrollade wordt meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Het maakt een enorm verschil voor welke kalfsrollade u heeft gekozen. Een kalfsrollade van de dunne lende kunt u rosé laten en een kalfsrollade van de borst moet helemaal gaar worden gemaakt.

Kalfsrollade Lende ± 50-55 minuten (kern 55 graden)

Kalfsrollade Borst ± 70-90 minuten (kern 68 graden)

Smaakidee voor Kalfsrollade: Rollades zijn al gekruid door de slager (vraag nog even voor de zekerheid). Niets meer aan doen.


Voedingswaarde Kalfsrollade

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 160 kcal. 
  • Eiwit: 20.3 gram 
  • Vet: 8.8 gram 
  • IJzer: 2.5 milligram

Kalfsvlees kalfsrollade

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
18 November
08:00 - 18:30
dinsdag
19 November
08:00 - 18:30
woensdag
20 November
08:00 - 18:30
donderdag
21 November
08:00 - 18:30
vrijdag
22 November
08:00 - 18:30
zaterdag
23 November
08:00 - 18:00
zondag
24 November
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl