Baaij Fresh wit 300

Kalfshaas braden

Omdat het kalfshaas bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Een kalfshaas kunt u in z'n geheel braden maar is ook heerlijk als tournado. Het beste is om een stuk kalfshaas uit het midden of van de kop te vragen omdat deze gedeeltes even dik zijn. Het lekkerste is om de kalfshaas aan te braden in de pan en verder te garen in de oven.

Wist je dat... kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?

Kalfshaas op de barbecue

Een kalfshaas is echt feestvlees. Het allerlekkerste is om hem op een gesloten barbecue klaar te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei workshops bij uw slager over barbecue. Een workshop bijwonen geeft u vaak extra informatie en u leert de kneepjes van het vak. Een aanrader!

Smaakidee: niet te veel zout en peper, thats it!

Kalfshaas, bakken ± 3-4 minuten


Voedingswaarde Kalfshaas

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 105 kca.l 
  • Eiwit: 22.9 gram 
  • Vet: 1.4 gram 
  • IJzer: 2 milligram

Kalfshaas

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
17 June
08:00 - 18:30
dinsdag
18 June
08:00 - 18:30
woensdag
19 June
08:00 - 18:30
donderdag
20 June
08:00 - 18:30
vrijdag
21 June
08:00 - 18:30
zaterdag
22 June
08:00 - 18:00
zondag
23 June
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl