Baaij Fresh wit 300

Kalfsfricandeau braden

Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Kalfsfricandeau is een luxe groot stuk vlees wat meestal met de feestdagen wordt gegeten. Het lekkerste is om de kalfsfricandeau eerst aan te braden in een pan en daarna verder te garen in de oven. Gebruik hierbij een kernthermometer.

Kernthermometer bij kalfsfricandeau

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

Smaakidee: zout, peper, foeli, gember.

Kalfsfricandeau, braden tot een kern tussen de 60 en 65 graden.


Voedingswaarde Kalfsfricandeau

Per 100 g onbereid:

  • Energie: 104 kcal. 
  • Eiwit: 23 gram 
  • Vet: 1.3 gram 
  • IJzer: 0.6 milligram

Kalfsvlees kalfsfricandeau

Kernthermometer

Met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de  juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees.

thermometer

Overzicht kerntemperatuur
 

Rundvlees rood 43 - 49 graden
Rundvlees medium 50 - 55 graden
Rundvlees rosé 56 - 65 graden
Rundvlees gaar 68 > graden
Kalfsvlees rosé 60 - 65 graden
Kalfsvlees gaar 68 > graden
Lamsvlees rosé 60 - 65 graden
Lamsvlees gaar 68 > graden
Varkensvlees rosé 60 - 65 graden
Varkensvlees gaar 68 > graden
Kip (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden
Kalkoen (Altijd helemaal gaar!) 75 > graden

BAAIJ FRESH

Kanaalstraat 57
2161 JC Lisse
T: 0252 417299
E: info@baaijfresh.nl
W: www.baaijfresh.nl

Openingstijden

maandag
21 January
08:00 - 19:00
dinsdag
22 January
08:00 - 19:00
woensdag
23 January
08:00 - 19:00
donderdag
24 January
08:00 - 19:00
vrijdag
25 January
08:00 - 19:00
zaterdag
26 January
08:00 - 18:00
zondag
27 January
Gesloten

BaaijFresh 019

Als het iets lekkerder mag zijn!

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl